dissabte, 12 de desembre del 2009

Una vida dominada per tonellades de fem

Una vida repleta de deixalles, tot tipus de fem: xeringuilles, plàstics...fins a 2000 tonellades acaben al verteder municipal de Nairobi, un dels més grans d'Àfrica i que porta més de 30 anys posant en perill la vida de millons de persones.

Molts poblets "xabolistes" dels alrededors aboquen els seus residus allí, la qual cosa provoca fums tòxics, incendis i altres conseqüències. A més a més, cap institució ni cap autoritat és capaç de treballar per a evitar els problemes mediambientals que suposen una vida poc saludable.

Els habitants són al voltant de 5 milions en un verteder què té unes 12 hectàrees. El pitjor de tot, es que els nens i també els adults des que naixen aspiren fums tòxics que els produeixen malalties respiratòries, gastrointestinals i diversos tipus de càncer. Tot el que s'aboca prové de les Indústries, dels hospitals, de l'agricultura, productes tòxics...

Segons un defensor d'una campanya que estan fent per a lluitar contra açò, reclama que estan llevant el dret més important de les persones, la vida. No es manera de viure com ho estan fent. I ls polítics prefereixen mirar cap a un atre costat, sense adonar-se que la vida de milions de persones està en constant perill.

Aquesta campanya afirma que el 80% dels residus que s'aboquen, són reciclables. Una afirmació que s'han aferrat els ciutadans, ja que fa un temps saben que el verteder ha aplegat al seu tope. Per això, algunes organitzacions han ajudat a gestionar els residus per a posar un poc d'ordre. També, volen posar en evidencia la feina del Gobern, que va manar netejar el riu de Nairobi, conegut com dels més contaminats, oblidanse completament del verteder.

Notícia original:

http://www.elmundo.es/elmundo/2009/12/10/internacional/1260475236.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada