dissabte, 12 de desembre del 2009

Austràlia alerta als vaixells del gran iceberg que es dirigeix cap a les seves costes


Les autoritats australianes han avisat a tots els vaixells que naveguen per les aigües del sur est del país front al iceberg de 140 quilòmetres quadrats que s'acosta cap a les seues costes.
El fragment de gel de 19 quilòmetres de llarg i 8 d'ample, es troba a una distància de 1700 quilòmetres de la costa oriental d'Australia.
Els meteoròlegs que estan supervisant el moviment del iceberg, opinen que es derretirà i es convertirà en fragments abans d'aplegar a terra firme.
El geòleg australià Neal Young explicà que la grandària del casquet polar és estranya i que el iceberg forma part d'un altre tres vegades major que es va desprendre fa deu anys de la meseta del Mar de Ross en l'Antàrtida.
La majoria d'experts solen atribuir aquestos fets al canvi climàtic, degut a que l'augment de la temperatura del mar ha accelerat el procés de fragmentació dels pols.
No obstant, altres defenen que la presència de icebergs cada vegada més lluny de les mases polars, son altres factors que produeixen l'escalfament global, ja que es produeixen corrents o el fet de que estan formats de neu i no d'aigua salada.



Notícia original: http://www.elmundo.es/elmundo/2009/12/11/ciencia/1260516265.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada