dimecres, 2 de desembre del 2009

El forat de la capa d'ozó beneficiós?

A pesar dels seus coneguts efectes nocius quant a les radiacions ultraviolades, els experts sostenen ara que el forat en la capa d'ozó porta 30 anys protegint a l’Antàrtica del desgel produït pel canvi climàtic.



Així ho assegura l'últim estudi del Comitè Científic de la Investigació Antàrtica (SCAR).
Fa 25 anys tots creien que el forat de la capa d’ozó era perjudicial, però aquest fenomen ha sigut capaç de crear un escut que amortigua l’impacte del calfament global a l’Antàrtica.
Aquest forat, a intensificat els vents freds contribuint al manteniment de les temperatures, encara que ha algunes zones si que a augmentat un poc la temperatura.
Científics afirmen que al llarg del segle el forat es “curarà”, la cual cosa provocaria l’augment de les temperatures en fins a 3 graus.



Respecte al desgel, el gros de la capa no a mostrat canvis, sols a les vores de la costa a disminuït un poc la superfície.
L’oceà Antàrtic, ha experimentat un augment de calor major al dels altres oceans, i els experts calculen que al 2010 el mar augmentarà en 1’4 metres. A més, també han augmentat els nivells de diòxid de carboni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada