dijous, 3 de desembre del 2009

En forma asta el dia del part



Un dels mites que ha acompanyat les dones embarassades es que fer esport durant la gestació podia accelerar el moment del part o ser perjudicial per al bebè d’alguna manera.

Un equip d’especialistes en Ciències de l’Esport de la Universitat Politècnica de Madrid ho han pogut comprovar gràcies a la participació de 162 dones espanyoles embarassades de 25 a 35 anys. Foren “reclutades” en el servici de Ginecologia del Hospital Severo Ochoa de Leganés (Madrid).

Els resultats demostren que l’exercici no afecta al fetus, ni augmenta la taxa de parts prematurs. En el cas de dones amb major pes, l’activitat física atenuava possibles problemes en el bebè. Aquestes dones viviren un embaràs més sa sense posar en perill la salut del fetus.

Mantenir-se en forma durant els nou mesos pot exercir un efecte positiu per equilibrar el pes amb que naixen els nadons i les seves possibles conseqüències.

L’activitat física pot compensar els efectes perjudicials d’un cert sobrepès matern.

Molts ginecòlegs es mostren desconcertats si una dona embarassada els pregunta per la possibilitat de seguir practicant esport asta el tercer trimestre ja que no saben que dir. És com un tema tabú i els ginecòlegs no s’atreveixen o no saben que recomanar als pacients. Les dones que si feien deport lo habitual es que no heu deixen, sinó que canvien la seua activitat per un altra més beneficiosa.

Les dones que foren “reclutades” quedaren molt contents de que un expert els dirigirà, ja que això els transmetia molta tranquil·litat. Els nadons son la proba de que tot eixirà be.


Font d'informació: El Mundo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada