dijous, 3 de desembre del 2009

Darrere del Sida hi ha molta vida

Acabar amb la discriminació que pateixen encara els afectats pel VIH en tots els àmbits de les seues vides és el propòsit de la nova campanya del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, que es celebra l'1 de desembre. 'Darrere de la sida hi ha molta vida' és el lema emprat per a aquesta campanya. Enquestes han comprovat que 2 de cada 3 persones no treballarien ni estudiarien amb una persona que pateix sida. Des de Sanitat es vol acabar amb la por , el rebuig i la ignorància sobre questa enfermetat. 'Si em beses et transmetré tendresa', 'si em contractes et transmetré professionalitat' i 'si juguem junts et transmetré energia' són alguns dels missatges ideats per a posar fi.








Moltes de les persones infectades encara ho desconeixen, i l’atrassament en el diagnòstic és un altre dels principals reptes per a frenar l’epidèmia.
L’any passat es van detectar 1.583 nous cassos dels quals el 23,1% es va donar en dones. Aquestes dades s’obtenen a partir del Sistema d’Informació sobre nous diagnòstics de VIH (SINIVIH), en el qual participen 12 comunitats autònomes, que cobreixen el 43,5% de la població. A més, el 37% es dona a persones d’altres països. Pels que fa als homes, l’any passat en van donar 1.170 casos, dels quals el 77% dels homes es troba en una edat mitjana de 41 anys.

1 comentari:

  1. Avui en dia el sida és una malaltia la qual es pot conviure perfectament amb ella, a diferencia de fa unes dècades, on no hi havia mètodes ni estudis per a prevenir-la i curar-la. Pense que la gent que té aquesta malaltia no deu de sentir-se marginada ni diferent a la resta de les persones, ja que, afortunadament aquest virus no es transmet si no és per relacions sexuals, i gracies als avanços, aquesta gent pot gaudir d'una vida plena i saludable.

    ResponElimina