dimarts, 15 de desembre del 2009

El ritual més contaminant

Avui en dia, quan als japonesos els expliquen els problemes de sequera que hi ha a altres països com Espanya, aquestos es queden sorpresos, ja que, allí és un costum banyar-se totes les nits, la qual cosa comporta que al Japó seria impensable realitzar campanyes com les que es fas aquí, amb l'objectiu d'ahorrar aigua.
Al Japó, com he dit abans, tenen per un costum banyar-se relaxadament en ves de dutxar-se, diàriament poden trigar com una mig hora per a pendre el bany.Aquesta tradició els ve de practiques budistes que feren antigament, peró aquest costum, avui en dia, representa un problema per al planeta, ja que, produir el seu escalfament.

Als japonesos els costa creure que aquest relaxant hàbit que consideren molt beneficiós per a la salut puga danyar l'ecosistema tan greument. Dades del Ministeri de Medi ambient nipó asseguren que escalfar l'aigua és l'activitat que major energia consumeix en cada llar, un 39% del total. Això ve a suposar part important dels 166 milions de tones de CO2 que cada família emet a l'any a Japó. Una data alarmant, tenint en compte l'estat de l'ecosistema.

Els ciutadans japonesos no son conscients realment de les grans despeses que fan, ja que allí, la factura del gas és molt mes baix que al nostre país
Les cases japoneses solen anar equipades sempre d'una estufa independent i exclusiva per al bany, ja que, si l'aigua que hi posen no els escalda, diuen que no és un bon bany.

L'anterior govern el del Partit Liberal Demòcrata, era conscicent que l'hàbit del bany dels japonesos no anava a suprimir-lo, per això el que va fer, va ser fer campanyes per a concenciar a les famílies de dutxar-se en un menor temps, o be també compartit la mateixa aigua de la banyera. el que si va fer, va ser intentar convéncer a les famílies.
Com a mesures també intenten substituir les estufes per l'energia solar tèrmica o be també les bombes de calor elèctriques amb l'innovador sistema EcoCute, que reduïx en un 30% el consum i en un 50% les emissions, però hi ha un inconvenient que el seu cost encara està molt elevat, ja que, cada bomba pot costar uns 4000€, aunque, el anterior govern tenia com objectiu finançar-les.


Actualment, el nou govern, ha promès als japonesos reduir les emissions en un 25% per al 2020 respecte al 1990, vols aplicar les energies mes netes.
Aquesta mesura ocasionaria un menor cost econòmic per a les famílies, però, per altra banda eixirien perjudicades les cases dels banys públics o "sento", ja que, podrien arribar a desaparèixer perquè algunes d'elles encara utilitzen combustibles fòssils per a calfar les grans banyeres, açò als japonesos no els agradaria, ja que per a ells les cases de banys públics son el lloc de socialització, de conversa i va inclús la gent que té banyera en casa. Com a objectiu, el govern te reduir el consum energètic i l'emissió de CO2.


- Font d'informació: clicà aquí

-Altres fonts d'interès: clicà aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada