diumenge, 6 de desembre del 2009

ESPANYA ES RESECA

Segons l'informe Ensembles, de la Comisió Europea, Espanya serà el país europeu en el qual es reduiran més les precipitacions si no es redueixen les emisions de gasos d'efecte hivernacle.


A més, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) prediu que això suposarà una reducció de plujes entre el 20% i el 25% al final del segle.


Hi han gran quantitat d'indicis que verifiquen aquest problema, per exemple, el riu Tiétar es va secar l'estiu passat sense que ningú recordara un precedent.


Per això, el secretari d'Estat d'Aigua, Josep Puxeu, admiteix que la reducció de les plujes es evident i que ja he està donant-se.


Molts científics, estudis i informes confirmen que el augment de temperatura és molt major en Espanya respecte a altres llocs, i que a més, casi ningún sector escapará del impacte; ja que moltes espècies d'arbres estan començant a secar-se als boscos.
Puxeu, insiteix en fugir d'aquesta catàstrofe, aplicant la recuperació de l'aigua, usant desaladores en el Mediterrani i ahorrant en regadius. També, tinguent en cura els transvasaments.


Aquests episodis no es poden atribuir directament al calentament global, ja que sempre han hagut èpoques de sequera a Espanya, però no obstant, ens permet imaginar la gravetat de la predicció de l'informe Ensembles i intuir que els conflictes per l'aigua no han fet més que començar.


El informe Ensembles, prevé que a partir del 2070, la Península presentarà més de 25 dies a l'any amb una sensació tèrmica superior als 40'7 graus.


Finalment, els experts han aplicat els models de predicció del clima al objectiu de la cumbre de Copenhague, que busca estabilitzar la concentració de CO2 en l'atmosfera en 450 parts per milió, objectiu que disminueix enormement la temperatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada