dilluns, 14 de desembre del 2009

Començament caòtic del tram decisiu de la cimera del clima de Copenhaguen

L'arrencada de la setmana decisiva de la cimera del clima de Copenhaguen no ha pogut ser més caòtic. Mentre llargues cues de gent esperaven fora per poder entrar en un centre de conferències totalment desbordat, dins, els països africans tornaven a donar un cop a la taula i abandonaven els grups de negociació per la negativa dels països rics a parlar de reduccions d'emissions obligatòries.

"Els països pobres volen un resultat que garanteixi reduccions profundes de les emissions mentre que els països rics estan tractant de retardar les negociacions sobre l'únic mecanisme que actualment tenim per aconseguir aquest objectiu: el Protocol de Kyoto ", ha aseguradodirector girector general d'Oxfam Internacional.

Pel que sembla, els països africans s'han negat a continuar amb les negociacions a menys que es prioritzin les converses sobre el segon període de compromisos del Protocol. Segons Hobbs, "Austràlia, Japó i altres havien aconseguit paralitzar les discussions sobre el Protocol. De les dues vies de negociació obertes a Copenhaguen, només la del Protocol inclou mecanismes per a les reduccions d'emissions per part dels països rics ". Y el secretari executiu de la Convenció de Canvi Climàtic de Nacions Unides, ha rebutjat que hi haja que estiguen bloquejant les negociacions.

Finalment, s'espera una forta reducció de l'entrada de les ONG al centre de conferències i ja s'han anunciat restriccions per al pas de periodistes al Plenari.

Font d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada