dilluns, 14 de desembre del 2009

El plà del Xúquer exigirà ajusts en el reg per salvar el riu



La conca del Xúquer està al llimit , degut a l'intens ús de les seues aigües y serà necessari un gir en l'explotació dels recursos per salvar-lo. Un canvi de gestió que està present a l'esquema de temes importants a resoldre és el del Pla Hidrològic del Xúquer (PHJ) , un document que eixirà a informació pública la semana següent amb més d'un any de retràs.


El document constata l'important descens de reserves del aquífer i adverteix de que les mesures en actiu per frenar la seua degradació poden ser insuficients. Una de les quals es basa en augmentar la dotació de recursos superficials del riu que aconsegueix estalviar, amb la modernització d' infraestructures i altres actuacions. L'altra pasa per reduir la superficie cultivada analitzant la possibilitat d'implantar mesures econòmiques compensatories de la pèrdua de renta agraria.

En relació amb altres rius de la demarcació - que s'extenen per la Comunitat Valencia , Albacete , Cuenca , Teruel y Tarragona - l' informe remarca que el sistema del Vinalopó està "clarament desequilibrat" , però millorarà radicalment amb el trasvase desde el xúquer , que permetrà tancar decenes de pous.
 
L' esquema de temes importants del plà inclueix un ampli anàlisis del estat de la demarcació i possibles actuacions per a racionalitzar la gestió i l'ús de l'aigua . Les exigències mediambientals recorren el document , ja que hi ha problemes de contaminació en decenes de rius i quasi la meitat de les mases d'aigua subterrànies estàn en mal estat per l'escasetat o excés de reserves de nitrat.
Font d'informació : clic aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada