dijous, 3 de desembre del 2009

Extret el primer càncer de colon sense cirurgia.

Per primera vegada en el món, el equip de cirurgia gastrointestinal del hospital Clínic de Barcelona ha aconseguit extirpar un càncer de colon a un pacient per els anus. La pacient era una dona de 76 anys que tenia un tumor maligne de 3 cm que havia ocupat totes les capes del intestí.
El passat 19 de novembre fou operada i en tan sols 5 dies li donaren l’alta. Primer la varen sotmetre a quimioteràpia i radioteràpia per reduir el tumor. Després, es secciona el fragment de l’intestí ocupat per el tumor i es suturaren els dos extrems del òrgan. Tot açò sense cicatrius.
La intervenció ha sigut possible gracies a la col•laboració amb un hospital de Massachusetts (EEUU), que ha facilitat l’instrumental necessari. L’únic teixit que es perfora per accedir a la zona afectada forma part del fragment d’òrgan que s’elimina.
Actualment, ja s’extrau el càncer de colon mitjançant laparoscòpia. El us d’aquest instrument en el interior de l’abdomen tant sols requereix de xicotetes incisions que deixen quatre o cinc xicotetes cicatrius en l’abdomen. Encara que després fa falta fer un tall per extraure l’intestí afectat.
Cada volta son més les operacions que es poden practicar sense tindre que fer cap cicatriu, utilitzant els orificis naturals del cos.

Vídeo d’una laparoscòpia de colon.



Font d'infomació: El Pais

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada