dimarts, 15 de desembre del 2009

Un nou telescopi d'infrarojos en l'espai

A eixit a la llum un nou telescopi per a veure l'univers en la longitud d'ona d'infrarojos aquest nou invent acaba de sortir en direccó a l'espai.
Es tracta del Wise, un observatori de la NASA que fotografiarà tota la volta celeste una vegada i mitja, amb un període de nou mesos. L'encarregat de posar-lo n'orbita ha sigut el coet Delta II a Californa, mes concretament a la base de Vandenberg, cal dir, que ha eixit en un retràs d'uns tres dies, ja que, el divendres passat quan anaven a llançar-lo, van trobar un defecte al llançador.

El nou telescopi, anomenat "Wise" (Wide-field Infrared Survey Explorer) és una nova aportació a l'exploració dels cossos freds de l'univers que des de fa deu anys es realitzava amb el us de telescopis espacials.
El Wise s'encarregarà de fer un rastreig de tot el cel amb la seua càmera de gran angular, és a dir, no s'especialitzarà tant en observar objectes concrets, sinó que, agafarà una visió més generalitzada.
Els predecessors del Wise que han sortit amb mes efectivitats van ser l'Iso i el Herschel , de l'agencia Europea de l'Espai i també el Spitzer de la NASA, posteriorment el James Webb que va ser dissenyat per a substituir al Hubble.

Gràcies al sistema d'infraroig del que consta, aquest podrà trobar els asteroides foscos que altres no han sigut capaços de trobar, i a més, obtindré uns coneixements més amplis, així com a l'estudi de les nanes marrons.

Per a acabar, podem dir que aquest nou telescopi a costat uns 220 milions d'euros, i que ara tindrà un període de dues setmanes aproximadament de proba. Al passar les dos primeres setmanes i superar la fase de prova, el Wise començarà fent unes 5.700 fotografies per cada dia.

Els astrònoms comenten que l'objectiu d'aquest nou telescopi serà captar els objectes de l'univers que son freds o llunyans, serà molt útil per a trobar objectes propers a la Terra com cometes i asteroides.




- Font principal d'informació: clicà aquí
- Altre vídeo que m'ha paregut molt interessant però que està en Anglès: clicà aquí
- Més informació: clicà aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada