dimarts, 15 de desembre del 2009

Un estudi aconsella protegir 28.000 hectàrees de costes

Aquest any l’ Estat espanyol haurà de tindre al 2012 el 10% de la superfície costera protegida si no vol ser multada, en l’actualitat sols té un 1%.Açò es fa per poder salvaguardar la biodiversitat. La major àrea a preservar es troba en la costa galaico-cantàbrica, segons l’ estudi que ha fet Oceana.

A Galicia hi ha 20 Llocs d’ Interès Comunitari (LIC), aquests sols ocupen un 10.072 hectàrees, a les que es deuria sumar un 27.871 més. Açò, no depèn del govern, sinó de les comunitats.

En el estudi de la Fundació Biodiversitat, s’han pogut identificar sols a Galicia més de 20 hàbitats i 800 espècies. El problema que es va tindre fa 5 anys del prestige ha contribuït en aquest problema, ja que moltes espècies no es dirigeixen a aquesta zona perquè saben que les aigües no es troben en bon estat, també, la contaminació i la sobreexplotació dels mars i la falta de llocs protegits son un problema a les costes galleges.

Oceana i la Fundació Biodiversitat estan convençuts de que a Galícia poden millorar les seues costes sempre que la xunta pose de la seua part per acabar amb el problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada