dimarts, 8 de desembre del 2009

El xarampió, l'enemic constant

El xarampió és una malaltia aguda, una virosi humana que la sofrixen amb més freqüència nens petits. És contagiosa i es transmet de persona a persona, per gotes de secrecions respiratòries i menys freqüentment per via aèria. El seu període de major contagi és durant l'etapa anterior a l'erupció, però continua en tant romanga l'exantema. És la malaltia infecciosa que major mortalitat causa en el món, dintre de les malalties que són inmunoprevenibles.

Les defuncions per xarampió han descendit un 78% en els últims 10 anys a nivell mundial, actualment ,l'Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que la falta de recursos pot dur a terme un increment de la malaltia.

Als últims anys les defuncions d'aquesta malaltia s'han aconseguit reduir moltíssim, ja que, hi ha hagut una bona col.laboracio del govern dels països, donants, i una bona llavor humanitària.
Però desgraciadament, està advertint-se que hi haurà una ralentització, és a dir, el nombre de defuncions, apuntant signes que no disminuirà tan notòriament com fins ara.
Durant aquestos últims deu anys, les vacunes han sigut posades a uns 700 milions de nens, i açò ha fet evitar uns 4,3 milions de morts.

Aquest objectiu de reduir la taxa de mortalitat causada per aquesta malaltia s'ha aconseguit dos anys abans del previst i amb bons resultats, excepte al Sud-est Asiàtic, com l'india, que no està clar que cumplixca les espectatives, ja que allí sols s'ha reduït la taxa de mortalitat un 46 % en diferencia del 90% de les altres regions.

Aquest any és important per a la vacunació contra el xarampió, però, amb la mala noticia que no es pot abastir a tota la demanda perquè no hi ha recursos suficients. Si no aconsegueixen el recursos econòmics suficients, parlaríem de la reaparició de les morts per causa del xarampió.

Encara que hui en dia hi ha mol progressos al mon, desgraciadament uns 450 nens moren diàriament a causa d'aquesta malaltia, per això, els metges ens avisen que aquesta malaltia pot reaparèixer i expandir-se ràpidament si no posem els medis suficients i seguim amb el control i la vigilància.



-Font d'informació: clicà aquí
-Altres enllaços d'interés:
.Que és el xarampió?
.Les causes del xarampió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada