dilluns, 14 de desembre del 2009

Les energies verdes guanyen terreny i aporten més del 50% del consum espanyol



En el 2009, la capa de gel de l’Àrtic ha sofrit una lleugera millora respecte als anys 2007 i 2008 superant la superficie gelada registrada en aquestos dos anys.



El Centre Nacional sobre Gels i nevades dels EE.UU, (NSIDC) en Boulder, Colorado.ha celebrat aquest fet en un comunicat realitzat per aquesta mateixa associació.



Cada estiu, es realitza un estudi de la coberta de gel del Pol Nord, en en aquest any s’ha registrat una dada de 5.36 milions de Km². Aquesta xifra representa una millora de 1.06 milions de Km² respecte a l’any 2007( que va registrar el rècord mínim de gel) i una millota de 690.000 Km² respecte de l’any 2008.



Els responsables d’aquest estudi es mostren cautes i diuen que eixa dada és la tercera pitjor que s’ha registrat pels satèl·lits desde que s’utilitzen(1979).



Segons el director de la NSIDC les dades són bones i esperançadores i són la mostra de que estem fent el treball ben fet, però que no hi ha que relaxar-se perquè encara es troba molt malament. També informen en un comunicat (www.nsidc.org), que durant els últims cinc anys s’han registrat les pitjors dades de l’Àrtic i valorant-les arribem a la conclusió de que cada dècada la capa declina un 11.2%.

Segons Serreze, valorant les dades fa uns anys, s’hauría pronosticat la desaparició total de la capa de gel l’any 2070, però valorant les dades actuals podríem estar parlant de que desapareixería l’any 2012, ja que es preveu que aquestes regions polars siguen afectades abans que la resta del planeta.



Video relacionat amb la noticia:







Font d'informació:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada