dijous, 3 de desembre del 2009

El Consell Valencià de Cultura proposa suprimir el 'bou embolat'

El Consell Valencià de Cultura (CVC) creu que l’espectacle taurí del bou embolat, sotmet a l’animal a un dolor innecessari, i la seua agonia es prolonga per al divertiment del públic, i per això es va votar per a la seua suspensió.



També es vol limitar la festa de “bous al carrer”, que a sigut promogut no per la CVC, sinó pels col·lectius de defensa d’aquests festejos.
El bou embolat es vol suspendre per el patiment innecessari de l’animal, i va ser aprovat per majoria absoluta, encara que els que van votar en contra, va ser perquè volien prohibir la totalitat d’aquests actes.



Com que els bous estan en al voltant del 80% de les festes, es proposa una sèrie de canvis importants com: no utilitzar el foc, utilitzar representacions enlloc de bous...
El conseller Manel Sanchis Guarner proposa portar els bous a un lloc tancat, per a que els veïns no el patisquen als seus carrers, ja que si prohibiren les festes en la seua totalitat massacrarien a tots els responsables.
El milió de valencians aficionats a quests festejos estan indignats, i s’excusen dient que hi ha uns 50 grangers amb 20-30 bous cadascú ensenyats des de xicotets a ser embolats, i asseguren que el bou embolat ha sigut estudiat per a que no sofrisca cap mal al animal.

1 comentari:

  1. Estic d'acord amb aquesta nova mesura que vol proposar la suspensió del "bou embolat". Jo opine que en aquesta festa del bou embolat el animal sofreix al tindre dos boles de foc a les seues banyes,aquestes dues boles de foc poden inclós fer-li malbé als ulls del animal,causan-li algun tipus de lessió a la vista.També pense que ja que es una festa tradiccional no pot deixar de existir així que també es podrien buscar altres alternatives per no fer mal al bou y continuar divertint-se els valencians sense maltractar cap animal.

    ResponElimina