dilluns, 14 de desembre del 2009

Disminueixen els huracans per l'augment de temperatura.

Un estudi realitzat en els Estats Units ha mostrat que el canvi climàtic i el calentament global estan disminuïnt el nombre de ciclons a aquest pais, i es probable que es seguisca produïnt.

Estudis realitzats anys anteriors indicaven totalment el contrari, que aquest fet faría augmentar els vents transversals i això provocaría un augment dels ciclons.

En aquest estudi realitzat per Wang y Sang-Ki Lee, dos investigadors reconeguts del sur de Florida expliquen que aquest fet es deu a que els oceans del nostre planeta s’estàn calfant, eleven la seua temperatura, i com a conseqüència augmenten els vents transversals.

Aquestes dades han posat en alèrta a les empreses aseguradores que es dedicaven a actuar en aquestos casos de màxima alerta , i a més, els pronòstics d’aquestos investigadors són a llarg termini.

Agafant dades sobre aquestos fenòmens des de l’any 1854 s’ha observat que la temperatura dels oceans ha augmentat provocant vents transversals forts, la qual cosa ha anat disminuïnt constantment el nombre d’huracans en el territorio nord-americà.

Els científics es van sorprendre quan van observar que a l’Atlàntic tropical, amb major temperatura, es disminuïren aquestos huracans, i que a zones del Pacífic i de l’Indic els augmentaren, degut a que no tenen tanta temperatura com l’Atlàntic.



Video relacionat amb la noticia:





Noticia original:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada