dilluns, 14 de desembre del 2009

La tèrmica de Santurtzi serà desmantelada a partir d'abril


 
 
  Les turbines de gasoi de la central tèrmica de santurtzi, parades desde l'any passat ja no tornaran a funcionar. L' elèctrica Iberdrola ha començat ja els treballs prevists per al desmantelament dels dos grups tèrmics de la central, al termini dels quals - s'estima per a mitjans de 2012 - hauran desaparegut les dos enormes ximeneies que s'alcen en les faldes del mon Serantes.


L'alcalde de la ciutat va felicitar la decició de l'elèctrica Iberdrola , ja que les seues emissons supossaven un llançament de 1,7 milions tonellades de CO2 a l'atmosfera.
 
Fa dos anys Iberdrola ja havia fet publica la seua voluntad d' anar disminuint les seues emisions per a adecuar-se a les reiterades exigències del Medi Ambient i a la normativa europea en aquesta matèria .
 
Després dels treballs que estàn ocorreguent actualment , s'estima que per a març del 2010 s'iniciarà l'eliminaciò del aÏllament tèrmic. Al tercer trimestre està previst iniciar el desguace d'equips i sistemes : calderes , transformadors ... etc.
 
Per altra banda , una marxa entre Renteria i Pasajes demanarà hui el tancament de la central tèrmica de Pasaia, que funciona amb carbó i de la que Iberdrola no prescindeix en aquest moment.






Font d'informació : clic ací



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada