dilluns, 14 de desembre del 2009

Nou protocol Kioto?

Representants de 190 països busquen des de hui un nou protocol per a que substituisca al de Kioto quan aquest expire en 2012.



Segons el secretari de la ONU, ja han començat a avançar, ja que s’ha creat un grup especial per a continuar les conversacions per a implicar més a la lluita contra el canvi climàtic a Estats Units, Xina i India, a més de estudiar com transferir tecnologia a altres països de forma que aquests contaminen el menor possible.
Aquestes són les tecnologies netes com les plaques solars, turbines de vent...
De moment aquest protocol ha sigut ratificat en 36 nacions, les quals tenen que disminuir un 5% els gasos efecte hivernacle respecte als del 1990 entre els anys 2008 i 2012.



El pas més difícil serà convèncer a Xina i India, ja que aquestes contenen molts habitants i la major part de combustibles que utilitzen són fòssils.
Per contra, aquestes diuen que els que tenen que contribuir en major part són els països rics, ja que elles necessiten desenrotllar-se per a acabar amb la pobresa.
Per a finalitzar la conferència que acabarà el proper dia 14 de desembre, el seu secretari ha dit que la proposta encara no es firme, i que els països estan posant idees damunt la taula.

Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada