dilluns, 14 de desembre del 2009

El ritual més contaminant.

Els japonesos no s’expliquen com dutxar-se amb aigua calenta fregant-se el cos amb sabó i una volta aseada omplir fins a dalt la banyera amb aigua bullint, pot danyar el ecosistema. Els pareix molt estrany que en altres parts del món que sofreixen períodes de sequia, fagen campanyes per a que la gent es dutxe i no es banye.

Aquesta pràctica és un relaxant hàbit que consideren molt beneficiós per a la salut. És una tradició desarrollada a partir de pràctiques sintoistes i budistes. Si l’aigua escalda, no és un bany de veritat per als japonesos. En canvi, les dades del Ministeri de Medi Ambient senyalen que calfar l´aigua és l´activitat que major energia consumeix en cada llar.

Per això, les emisons de C02 cada any per cada família japonesa, s’han disparat considerablement. Però els ciutadans no tenen consciència real perquè en Japó, la factura del gas resulta assequible.

Per evitar-ho l’anterior Govern del partit Liberal Demòcrata va iniciar campanyes animant a les famílies a dutxar-se durant menys temps i a compartir la mateixa aigua de la banyera. Cada vegada s’utilitza més l’energia solar tèrmica i els medidors electrònics. Però el més popular són les bombes de calor elèctriques d´alt rendiment (sistema EcoCute).

El nou Govern del primer ministre Yukio Hatoyama, ha promès reduir les emissions encara que faria desaparèixer els banys públics, sento,que utilitzen encara combustibles fòssils per a calfar les grans banyeres.

-Notícia original

-Costums habituals: bany/dutxa
-Banys públics

-Notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada