dissabte, 12 de desembre del 2009

'Punt Sigre' de les farmacies.

El 81 per cent dels ciutadans considera que les restes de medicaments han de rebre un tractament mediambiental específic, segons es desprèn d'un estudi efectuat per Sigre Medicament i Medi Ambient, en el qual es mostra l'alt grau de sensibilitat dels ciutadans respecte al reciclatge de medicaments.

Per això, el Sistema Integral de Recollida d'Envasos i Residus Farmacèutics (Sigre) - una entitat sense ànim de lucre creada a iniciativa de la indústria farmacèutica -, ha dissenyat la campanya de comunicació 'La natura, com sempre ha estat' per fomentar el correcte reciclatge de les restes de medicaments i dels seus envasos, utilitzant el 'Punt Sigre' de les farmàcies.

A més, es distribuiran cartells en centres d'atenció primària, ambulatoris i hospitals per tal que els ciutadans s'uneixin a l'esforç que tots els agents del sector farmacèutic estan realitzant per tenir cura del medi ambient i per millorar els hàbits sanitaris.

Durant els sis primers mesos de 2009, el reciclatge de medicaments a través dels Punts Sigre de les farmàcies d'Espanya va augmentar un 12,62 per cent respecte al mateix període de l'any anterior. En aquest sentit, el director general de l'entitat, Juan Carlos Mampaso, va destacar que "el ciutadà està cada vegada més conscienciat que la protecció i cura del medi ambient és una tasca de tots i que, amb el correcte reciclatge de tot tipus de materials i residus, i en particular dels envasos i restes de medicaments, es pot contribuir de forma senzilla, però eficaç, a pal.liar el deteriorament del medi ambient ia reduir els efectes del canvi climàtic ".

Per Mampaso, "tot i la important sensibilitat per la cura del medi ambient que demostren els valencians, encara queda un important treball de sensibilització per aconseguir un ús responsable del medicament que finalitze amb el correcte reciclatge de les seves restes i dels seus envasos".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada