dilluns, 14 de desembre del 2009

La temperatura del Mediterrani ha augmentat un grau en els ultims 30 anys.

L´informe “Aigua i canvi climàtic. Diagnosis dels impactes prevists en Catalunya”, recull els estudis més recents sobre els impactes que el calentament global pot tenir en els ecosistemes marins i analitza també, els canvis prevists en el Mediterrani.

El mar y les costes catalanes ja noten els efectes del canvi climàtic, perquè l’augment de temperatura cap als 20 metres de profunditat, ha segut en realitat de 1,2 graus i de 0,7 graus en les aigües a 80 metres.

L’estudi dóna importància al pH i a la gran capacitat de captar el CO2 dels oceans. Per tant, quan més temperatura hi haja en la terra, més n’atraparà el mar i per tant, augmentarà l’acidesa de l’aigua causant un canvi radical per al plàncton. No necessariament per açò s’ha de modificar la quantitat de nutrients en el litoral o mar endins.

Si el mar va transformant-se en aigües molt càlides, pot ser que molts bacteris, vegetals i animals puguen perdre els seus respectius hàbitats tradicionals. El ritme encara és desconegut, però si anem per aquest camí, ajudarem a que pase aquest desastre.

Aquets canvis podrien tenir conseqüències com:forts vents, tormentes, canvi de corrents marins i alteracions en la salinitat de marismes i deltes per una pujada del nivell del mar.

Encara es prompte per veure quines seran les conseqüències d´aquest canvi climàtic, però de mentres em d’anar fent-se a la idea que si no fem res per evitar-ho, el nostre planeta patirà les conseqüències i les generacions futures no podran sobreviure o fins i tot ens afectaran a nosaltres directament.


- Notícia original

- Més informació: canvi climàtic (1) - canvi climàtic (2)

- Vídeo relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada