dilluns, 14 de desembre del 2009

La NASA llança la nau espacial que cercarà objectes propers a la Terra


La nasa ha llançat una nova nau espacial anomenada WISE la qual es troba ja en òrbita. L'objectiu d'aquesta nova missió és cercar objectes propers a la terra i confeccionar un mapa del cel mitjançant càmeres infraroges.

El llançament de l'explorador estava previst per al divendres a les 15:33 hora espanyola pero es va haver de retardar fins a avui dilluns per problemes meteorològics i alguns problemes tècnics que van sorgir a última hora. Finalment ha eixit avui des de la base situada a Califòrnia.

La nau espacial estarà en òrbita durant uns nou mesos a uns 525km sobre els pols terrestres i intentarà captar milions de imágines dels asteroides més propers fins a les galàxies més llunyanes.

La missió es realitza amb la intenció d'actualitzar les imagines obtingudes ja que la ultimes que es van fer tenen prop de 25 anys però des de llavors els avanços han estat molt considerables. Un dels investigadors afirma que les imatges han passat de ser unes simples taques a unes fotografies reals.

La nau WISE proporcionarà dades sobre la composició i grandària i a més respondrà a molts interrogants a través d'informació que no pot aconseguir-se mitjançant telescopis de llum visible.

Científics han apuntat que aquest projecte servirà per a aprendre sobre la diversitat d'asteroides i estels que podrien impactar en la Terra, però també la nau estarà dirigida als punts més llunyans per a estudiar galàxies, forats negres... Finalmete es preveu que amb aquests estudis els científics s'endinsen 10.000 d'anys en el temps, en el període en el qual es van formar les galàxies.


font d'informació: click ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada