dissabte, 30 de gener del 2021

Los huesos también tienen vasos sanguíneos.


Quan s'injecten medicaments en els ossos, aquestes arriben molt ràpidament a altres parts del cos. Sabem que això ocorre així perquè quan els cirurgians traumatològics no poden obtindre accés ràpid a una vena, injecten directament en l'os de la cama d'un pacient. D'alguna manera, els medicaments abandonen ràpidament la mèdul·la òssia i circulen al voltant del cos.

Ara per primera vegada, s'ha vist que els ossos de les extremitats dels ratolins contenen xicotets vasos sanguinis. Un article mostra com aquests diminuts capil·lars de sang passen a través de l'os, connectant la medul·la òssia amb el sistema circulatori.

La sang ingressa als ossos de les extremitats a través de les artèries situades en els extrems dels ossos o a través d'uns pocs vasos sanguinis al llarg dels ossos abans de passar a través de la medul·la òssia i eixir per l'altre extrem. Això no explica com les infusions de medicaments d'emergència en la medul·la òssia es propaguen ràpidament a la resta del cos.

Els investigadors van usar una tècnica de 'neteja' per a fer que els ossos siguen transparents. Després van poder examinar els ossos sota un microscopi, identificant els centenars de xicotets capil·lars.

Els VTC ( vassos trans-corticals ) també transporten les cèl·lules immunitàries fora de la medul·la òssia, on es produeixen, i poden ajudar en el tractament de malalties com els accidents cerebrovasculars i l'artritis

Els VTC també transporten les cèl·lules immunitàries fora de la medul·la òssia, on es produeixen, i poden ajudar en el tractament de malalties com els accidents cerebrovasculars i l'artritis.

Si s'estableixen vincles directes entre els VTC i les malalties inflamatòries en estudis, aquestes troballes poden ajudar a desenvolupar nous tractaments per a la inflamació òssia i les lesions mitjançant la regulació del flux sanguini o la migració cel·lular a través dels VTC.

LINK ORIGINAL
LINK RELACIONAT 1
LINK RELACIONAT 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada