dijous, 7 de gener del 2021

Els fumadors ocasionals també compleixen criteris d'addicció a la nicotina.


Els investigadors de la Facultat de Medicina de Penn State i la Universitat de Duke (EEUU) en el seu estudi publicat en “American Journal of Preventive Medicine”, van trobar que moltes persones que fumen d’un a quatre cigarrets per dia o menys, compleixen amb els criteris d'addicció a la nicotina i devien ser considerats per rebre tractament. Cosa que en el passat es considerava que els addictes eren els que fumaven sobre 10 cigarrets diaris.

Segons Jason Oliver, professor de Psiquiatria i Ciències del Comportament de la Universitat de Duke, al evaluar l’addicció a la nicotina, els metges deuen tindre en compte 11 criteris de la cinquena edició del Manual Diagnóstic i Estadístic dels Trastorns Mentals (DSM-5). Aquest expert afirma que els facultatius sols solen preguntar quants cigarrets fumen al dia.

Els investigadors avaluaren a 6.700 fumadors i van descobrir que el 85% dels fumadors diaris eren addictes en un grau o en altre. La gravetat de l’addicció al cigarret augmenta amb la freqüència de fumar amb un 35% del que fumaven d’un a quatre cigarrets per dia i un 74% dels que fumaven 21 cigarrets o més per tia, que pateixen una addicció moderada o severa.

Encara que, no està clar fins a quin punt les intervencions existents són efectives per als fumadors ocasionals.

Noticia original:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada