dijous, 7 de gener del 2021

com afecta la vitamina D a la covid




les últimes publicacions científiques li atorguen un important paper en la regulació del sistema immunitari . Més probabilitats de prevenir alguns tipus de càncer, tenir uns ossos i dents més fortes, un sistema immunitari i un cor que treballin a ple rendiment… I tot amb solo prendre el sol correctament i portar una dieta equilibrada.


En el camp de la covid, els científics busquen evidències científiques sobre la influència de la vitamina D en la malaltia. Un dels primers passos va ser l'assaig clínic del IMIBIC i l'Hospital Universitari Reina Sofia de Còrdova, que durant la primera ona del coronavirus buscava comprovar a través de 76 pacients ingressats amb pneumònia per aquesta malaltia si aquests efectes moduladors de la resposta immunitària que se li atribuïen a la vitamina D eren efectius. El resultat va ser que entre aquells pacients als quals van donar calcifediol, menys d'un 10% va necessitar anar a l'UCI. No obstant això, entre els qui no van rebre aquesta suplementació, aproximadament un 50% va acabar ingressant en l'UCI.


A pesar que aquest gran assaig encara no compta amb resultats, fa unes setmanes el Govern de Regne Unit anunciava que proporcionarà gratuïtament vitamina D a 2,7 milions de persones. El propi govern reconeixia que encara no hi ha evidència suficient per a afirmar que la vitamina D prevé o tracta la covid-19, però creu que en tot cas reduirà la pressió sobre el sistema de salut. Una postura similar va prendre la Junta d'Andalusia, que va recomanar l'ús de vitamina D en centres sociosanitaris on resideixen ancians, excepte per a aquells que poguessin tenir contraindicacions, 

notícia 1

notícia 2

notícia 3 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada