dimecres, 27 de gener del 2021

Colp al limfoma: la nova tècnica que augmenta la supervivència a el càncer al cervell

Una combinació de tractaments intensius amb quimioteràpia i immunoteràpia pot incrementar de manera "espectacular" les possibilitats de supervivència en determinats pacients amb limfoma que hagen patit metàstasi al cervell o a la medul·la. En aquest assaig, que ha rebut fons de la institució Cancer Research UK, es va demostrar una major efectivitat del tractament quan s'havia produït l'anomenat limfoma secundari de el sistema nerviós central, és a dir, quan el càncer s'havia estès de la sang a el cervell i la medul·la. 

D’altra banda, va mostrar una menor efectivitat quan el limfoma ja es trobava en remissió per un anterior tractament i s'havia reproduït de nou. Kate Cwynarski de l'University College de Londres , i el professor Andres Ferreri de Milà , van avaluar el tractament en 75 pacients de quatre països. Anomenat el 'estudi Marietta', és el major assaig clínic realitzat sobre el limfoma secundari de el sistema nerviós central, i s'ha basat sobre una nova combinació de tractaments anomenada Matrix and Rice. La teràpia va incloure tres sessions de quimioteràpia i tres d'immunoteràpia, seguides d'un trasplantament de cèl·lules mares extretes dels propis pacients. 

L'assaig Marietta implica que pacients als quals se'ls donava únicament uns mesos de vida estan ara vius i amb esperança de fer-ho anys després de rebre el diagnòstic.



NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada