dijous, 28 de gener del 2021

Un estudi descriu problemes linguals i alteracions palmoplantars com a símptomes del coronavirus

 




Una investigación,realizada per professionals de l'Hospital Universitari La Paz i d'Atenció Primària de la Comunitat de Madrid revela nous símptomes mucocutáneos de la infecció per covid-19, segons han anunciat esta setmana els seus autors, que també van publicar els resultats en el British Journal of Dermatology.


Un dels símptomes és la anomenada "llengua covid";, caracteritzada per un augment de la grandària d'este òrgan i altres lesions linguals com una depapilación en pegats, és a dir, zones de la llengua més llises i que s'associen a la pèrdua del gust. Podria ser signe de covid-19, unit a altres descrits com a febra o tos. Un altre símptoma que pot alertar d'estar infectat són les alteracions en les palmes de les mans i en les plantes dels peus, una sensació d'ardor i rojor seguit per una descamació o l'aparició d'unes xicotetes taques molt característiques.


L'estudi es va realitzar a l'abril de 2020, examinant la pell i la mucosa oral de 666 pacients amb pneumònia per covid-19. Els resultats mostren que el 25 % dels malalts van presentar alteracions en la llengua i boca, i fins al 40% en palmes i plantes. 78 malalts (25,65 %) van presentar les alteracions en la mucosa oral. Respecte a les alteracions palmoplantares, es van veure en un 39,8 % dels casos, i van incloure sensació d'ardor (7 %) , descamació (25 %) i aparició d'unes característiques taquetes (15 %).

 

NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2 

 


 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada