dijous, 7 de gener del 2021

Així afecta la supervivència del càncer el retard en el tractament per la covid-19

 



Els pacients de càncer han resultat molt afectats per la pandèmia. Els seus tractaments han sigut retardats per atendre els pacients afectats pel coronavirus.Segons un treball publicat al novembre en el British Medical Journal, les persones el tractament oncològic de les quals es retarda, inclús només un mes, tenen un risc de morir entre un 6 i un 13 % més alt. Un estudi que quantifica la magnitud a Espanya de l'impacte de la primera onada de la pandèmia en els pacients oncològics  revela que el nombre de pacients de càncer nous va abaixar un 21 % durant el confinament.
 

Per als experts, la primera onada de la pandèmia ha suposat un descens en el nombre de nous diagnòstics i en l'inici de nous tractaments en els pacients amb càncer degut, en la major part dels casos, a la suspensió de l'activitat assistencial durant els mesos de confinament. No obstant això, també ha influït en la disminució del nombre de diagnòstics el temor per part dels pacients a acudir als seus centres hospitalaris per por de la infecció per coronavirus.


Durant els mesos de confinament les consultes telefòniques van augmentar significativament reduint a un terç les consultes presencials del 2019 però van tornar als seus nivells normals durant el mes de juny. Quant a les noves consultes, es va observar que el nombre de pacients nous va decréixer un 21 % amb relació al mateix període de l'any anterior, sent la major caiguda els mesos d'abril i maig, amb un 32 % menys que en 2019. El nombre de pacients atesos en hospitals de dia descendix una mitja del 14 %, mentres que el nombre de pacients que reben tractament amb quimioteràpia descendix una mitjana d'un 9,5 %.



Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada