dijous, 7 de gener del 2021

Són les noves variants de coronavirus un motiu per preocupar?


 



Desde el passat mes estan començant-se a administrar les primeres vacunes enfront al COVID-19 en Europa, però les autoritats britàniques i sud- africanes anunciaven la trobada de dos noves variants de coronavirus, posiblement més contagioses. El 14 de desembre al Regne Unit es va trobar la variant VOC 202012/01 amb un total de 23 mutacions, que en qüestió de setmanes va suplantar als altres coronavirus en Londres. Ja s'ha detectat en 31 païssos, inluint Espanya. També a Sud-africa anunciaven la presència de la nova variant 501Y.V2 s'havia imposat als altres coronavirus en tres provinvies del país. És més transmisible i està associat a pacients amb major càrrega viral.


És a dir, podria ser que aquesta variant fora la dominant del sur-est d'Inglaterra perque el virus es transmitira més fàcilment, però també degut al fred i a les compres nadalenques, que va fer que es descontrolara la curva de contagis i que es multiplicara el virus.

Sonia Zuñiga, una investigadora, ha comentat que es necessari aislar al virus i dur a terme una bateria de proves en cultius cel:lulars i animals de laboratori, que mostren si realment es transmiteix millor o més ràpid.


Si aquest virus es caracteritza per un total de 23 mutacions, resulta que huit d'elles afecten a una part del virus que determina el transmisible que es la porteína S

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada