dijous, 28 de gener del 2021

Un estudi conclou que fins al 20% de les dones amb càncer de mama poden ser tractades sense quimioteràpia



El sol esment de la quimioteràpia porta malsons a moltes persones amb càncer. L'efectivitat d'aquests tractaments ha fet que siga molt utilitzats mancant una altra opció malgrat els seus indesitjables efectes adversos .

El càncer de mama és el tercer en casos a Espanya , per darrere del colorectal i el de pròstata , i el primer en dones, segons la Societat espanyola d'Oncologia Mèdica. Encara que en veritat no s'ha de parlar de càncer de mama en general. En ser un dels tumors més freqüents ha sigut també dels més estudiats, i s'ha subdividit a grans trets en tres grups, cadascun amb múltiples subdivisions.

L'estudi sí ha tingut en compte els més avançats estudis sobre agressivitat del càncer, l'anàlisi de 21 gens mitjançant la tecnologia Oncotype. Es van considerar candidates a l'estudi a les quals donaven menys de 25 en l'aqueixa escala de valoració del sistema, que va de 0 a 100. En el treball s'ha estudiat a 5.015 dones, de les quals 792 eren espanyoles, i a la meitat se li va retirar la quimio; a l'altra meitat se li va mantindre el tractament tradicional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada