dijous, 14 de gener del 2021

El fred i la barba dels homes, ¿tindran alguna cosa a veure?

 


Les diferències que hi ha entre el cos d’un home i d’una dona són evidents.Una d’elles al presència i el volum de borrissol en algunes zones.La que més crida l'atenció és la presència dels cabells per moltes zones de el cos de l'home, més que en la dona.

La cara és la part del cos que més comença a diferenciar-se quan passem de ser xiquets a ser adults.Com més creixem, més dur es posa aquest pèl fins que de grans, si no el tallem, creixeria fins tot just deixar-nos veure un poc de pell a la cara.

Existeixen varies teories que intenten donar una explicació a la presència de barba en els homes.El motiu pels quals l'home encara conserva la barba ho hem de buscar a la prehistòria. Els homes eren els qui sortien de la cova per caçar i havia d'estar preparats. El borrissol a la cara el protegia del fred, un dels motius principals, però no l'únic. També el protegeix els raigs solars per no cremar a l'estiu.

Quan aquesta és molt frondosa, protegeix de possibles cops tota aquesta part de la cara, molt sensible a rebre impactes en cas de baralles, atacs d'animals o caigudes.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada