dijous, 28 de gener del 2021

Científics israelís afirmen haver aconseguit revertir el procés d'envelliment

 




Un equip d'investigadors de la Universitat de Tel Aviv i el centre mèdic Shamir, a Israel, asseguren haver trobat una forma eficaç de detindre l'envelliment cel·lular. En un article recentment aparegut en la revista Aging, els científics asseguren que els tractaments amb oxigen pur a l'interior de cambres hiperbàriques poden detindre, en adults sans, l'envelliment de les seues cèl·lules sanguínies, i fins i tot revertir el procés d'envelliment, de manera que les cèl·lules es van tornant més i més joves a mesura que s'aplica el tractament.


Els investigadors es van centrar en les cèl·lules immunes obtingudes de la sang dels pacients, i van descobrir que després del tractament els telòmers no sols no havien encollit, sinó que s'havien allargat fins a un 38%, mentre que les cèl·lules senescentes havien disminuït fins a un 37%. Per a això, els investigadors van exposar a 35 persones sanes de 64 anys o més a una sèrie de 60 sessions hiperbàriques durant 90 dies. Cada participant va proporcionar mostres de sang abans, durant i al final de cada sessió, a més d'una altra mostra després d'acabar el tractament complet per veure els resultats.


«Fins ara s'ha demostrat que modificar l'estil de vida o fer exercici tenen algun efecte inhibidor en l'escurçament dels telòmers. Però en el nostre estudi, només tres mesos d’OHB van ser suficients per a allargar els telòmers a taxes molt més altes que qualsevol intervenció amb fàrmacs o canvi en l'estil de vida actualment disponibles» explica Amir Hadanny, un dels autors.

 


 

NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada