diumenge, 3 de gener del 2021

Com mesurar correctament la temperatura del cos.



Existeixen diferents factors com l'alimentació, l'estrés i les emocions que fan que puga variar la temperatura lleument. Dit això, una temperatura normal és aquella que es troba entre els 36,6 graus i els 37 graus.

Quan augmenta la temperatura corporal més enllà dels 38 graus, és important distingir entre febre, que és una reacció fisiològica, i hipertèrmia, que és sempre patològica.


VARIACIONS DE LA TEMPERATURA:
    - L'alimentació, l'estrés, l'emoció i la còlera són capaces d'augmentar la temperatura un màxim     de 0,5 graus.
    - La ingestió d'alcohol pot provocar variacions en els dos sentits segons l'interval de temps             entre la ingestió i el mesurament de la temperatura, i segons la quantitat ingerida.
    - L'exercici físic, que té tendència a augmentar la temperatura.


MÈTODES PER A MEDIR LA TEMPERATURA:
    -La temperatura rectal canvia lentament respecte a la variació de la temperatura interna i s'ha         demostrat que es manté elevada, fins i tot després que la temperatura interna del pacient haja     començat a baixar i al revés.
    - La termometria axil·lar, per a prendre aquest tipus de temperatura, és necessari col·locar un         termòmetre de mercuri tradicional just damunt de l'artèria axil·lar, i la mesura pot ser afectada         per condicions ambientals.
    - La termometria bucal, s'altera fàcilment per la ingestió recent d'aliments o de begudes i per la     respiració per la boca. Per a mesurar la temperatura bucal és necessari mantindre la boca             tancada i la llengua estesa durant 3 a 4 minuts.
    - La termometria auricular és d'utilització fàcil i presenta menys riscos, però és menys sensible     per a la detecció de febre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada