dijous, 7 de gener del 2021

Un estudi espanyol estima que el 80% de pacients ingressats amb Covid-19 pateix falta de vitamina D






La falta de vitamina D podria ser un factor en comú entre les persones amb un quadre més greu de coronavirus que requereixen hospitalització. Així ho diu un nou estudi publicat en el Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism de la Endocrine Society. La investigació revela que el 80% de 216 pacients contagiats de l'Hospital Universitari Marqués de Valdecilla, a Santander, patia una deficiència d'aquesta vitamina. No és l’únic estudi que demostra aquesta hipòtesi. Van fer veure també que hi ha una incidència major en persones amb obesitat, amb diabetis o ancians.

La vitamina D, produïda pels renyons, és l'encarregada de controlar el nivell de calci en la sang i que influeix també en el correcte funcionament del sistema immunològic, especialment pel que fa a la protecció enfront d'altres infeccions, es a dir, millora el sistema inmune. La falta d'aquesta hormona pot ser la responsable de malalties com l'osteoporosi o el raquitisme en xiquets. Està relacionat amb el sistema immune, el cardiovascular, amb un major risc de desenvolupament de diabetis. Referint-nos al sistema immune, aquesta vitamina aconsegueix millorar la funció de les cèl·lules defensives i també, per exemple, disminuir la possibilitat que es produïsca la tempesta de citocines (substàncies inflamatòries) i una de les característiques de la Covid-19.

Hi ha que identificar i tractar la deficiència de vitamina D, especialment en persones d'alt risc. L'investigador explica que el tractament amb vitamina D ha de recomanar-se en pacients amb coronavirus que mostren uns nivells baixos d'aquesta en la sang, perquè això podria tindre efectes beneficiosos tant en el sistema musculoesquelético com en l'immunològic.




NOTÍCIA ORIGINAL 💥💥

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada