dijous, 28 de gener del 2021

Identifiquen proteïnes en la sang que poden predir la malaltia d'Alzheimer

Segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC), la malaltia d'Alzheimer és un tipus de malaltia neurodegenerativa que, en la seva forma més lleu, pot significar que una persona té dificultats per a recordar coses. En la seva forma més greu, pot resultar en una incapacitat quasi total per a respondre al món i a altres persones. La malaltia generalment afecta a persones majors de 60 anys i el risc de desenvolupar-la augmenta amb l'edat.

Els experts encara no saben per què algunes persones desenvolupen alzheimer i unes altres no. Molts creuen que es deu a una combinació de factors genètics, ambientals i d'estil de vida, però la veritat és que, actualment, no existeix una cura coneguda.

Segons l'Associació d'Alzheimer, una característica d'aquesta condició és l'acumulació de plaques de proteïna beta-amiloide entre les cèl·lules cerebrals d'una persona que els impedeixen funcionar. Aquests canvis poden començar 20 anys abans que es puga diagnosticar la malaltia d'alzheimer.

Si els metges pogueren identificar aquesta acumulació, podrien tractar l'alzheimer de manera més eficaç, a mesura que es dispose de millors medicaments. I depenent de l'avanç de la investigació actual, la condició podria potencialment detindre's per complet.

  

NOTICIA ORIGINAL 

NOTICIA RELACIONADA 1 

NOTICIA RELACIONADA 2 

 


 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada