diumenge, 24 de gener del 2021

Sanitat emet un informe en el qual reconeix el risc de les mutacions a Espanya


A un informe de Sanitat, el ministeri admet que el risc d’Espanya de noves introduccions i disseminacions és molt alt. Encara que “l’impacte sobre la pressió assistencial en aquest moment es considera baixa, però podria arribar a ocasionar un major nombre d'ingressos de forma proporcional a l’augment de la incidència”. També menciona el risc de reinfeccions per la variant.

Els experts diuen que la variant de SARS-CoV-2 denominada VOC 202012/01 (cep britànic), està associada a una major capacitat de transmissió. Les comunitats han comunicat 157 casos confirmats. La majoria de casos detectats estan relacionats epidemiològicament amb el Regne Unit, però en alguns no s’ha pogut establir un vincle epidemiològic.

Al mateix document, es recull que Sud-àfrica va anunciar la detecció d’una nova variant denominada 501Y.V2 (B.1:351). Diu que la mateixa mutació està a la variant britànica encara que l'anàlisi filogenètic indica que són variants diferents. Tanmateix, recull que “aquesta variant ha desplaçat a la resta de variants en circulació en Sud-àfrica des del mes de novembre, el que indica que pot tindre una major capacitat de transmissió, sense que hi haja evidència de major virulència”.



Noticia original:
Sanitat emet un informe en el qual reconeix el risc de les mutacions a Espanya.- ElMundo

Noticies relacionades:
El mayor virólogo de EEUU advierte de nuevas cepas “más nefastas”.- AS
Así son las 3 cepas de coronavirus que preocupan a las autoridades durante la tercera ola.- Antena3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada