dijous, 7 de gener del 2021

Els fumadors ocasionals també compleixen criteris d'addicció a la nicotina

 Els investigadors de la Facultat de Medicina de Penn State i la Universitat de Duke (els EUA) en un estudi van trobar que moltes de les persones que fumen d'un a quatre cigarrets per dia o menys, compleixen amb els criteris d'addicció a la nicotina i, per tant, han de ser considerats per a rebre tractament. En el passat es consideraven addictes aquells que només els pacients que fumaven al voltant de 10 cigarrets al dia. Jonathan Foulds, professor de Ciències de la Salut Pública i Psiquiatria i Salut Conductual en Penn State assenyala que en aquest estudi demostra que molts fumadors ocasionals poden ser addictes als cigarrets

També suggereix que els professionals sanitaris han de ser més precisos a l'hora de preguntar sobre la freqüència del consum de cigarrets. De fet, en avaluar l'addicció a la nicotina, els metges han de tenir en compte fins a 11 criteris recollits en la cinquena edició del Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals (DSM-5). però solen preguntar soles quants cigarrets fumen al dia, fumar de tant en tant es percep com menys nociu que fumar molt, però també comporta importants riscos per a la salut, reconeix Oliver, qui pensa que els sanitaris veuen als fumadors ocasionals com no addictes i creuen que no necessiten tractament, però aquest estudi suggereix tot lo contrari.

Els investigadors van avaluar a 6.700 fumadors per si complien els criteris del DSM-5 per al trastorn per consum de tabac, van descobrir que el 85% dels fumadors diaris eren addictes en un grau o en un altre (lleu, moderada o greu). Una quarta part dels addictes només fumaven menys d'una vegada a la setmana, concreta Foulds. Els investigadors van trobar que la gravetat de l'addició al cigarret, segons l'indicat pel nombre de criteris complets, augmentava el nombre d’addictes, un 35% dels quals fumaven ocasionalment.


Link notícia

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada