dijous, 28 de gener del 2021

Un antiviral fabricat a Espanya és 100 vegades més potent que el tractament actual


Un prestigiós estudi internacional prova que un fàrmac contra el càncer bloqueja la multiplicació del coronavirus en cèl·lules humanes i en ratolins amb covid.


Aquest dilluns un equip internacional d'investigadors ha publicat les primeres dades científiques sobre l'efectivitat d'un nou tractament que podria convertir-se en l'antiviral més potent contra el nou coronavirus: la plitidepsina. Els científics de l'Hospital Mont Sinaí de Nova York, expliquen que aquest fàrmac és unes 100 vegades més potent que el remdesivir, el primer antiviral aprovat per tractar la covid que fins ara no ha demostrat una eficàcia contundent.


La plitidepsina és un fàrmac sintètic basat en una substància produïda per una espècie de ascidis de la mar Mediterrània: animals invertebrats i hermafrodites que viuen ancorats a pedres o molls. És entre nou i 85 vegades més efectiva impedint la multiplicació de virus que altres fàrmacs.


Els investigadors han comparat l'efecte d'aquest fàrmac amb els del remdesivir en dos models de ratolins infectats. Els resultats mostren que la plitidepsina redueix la replicació de virus unes 100 vegades més i que a més combat la inflamació a les vies respiratòries.

 


 

NOTÍCIA

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada