dilluns, 1 de febrer del 2021

Dos micos aconsegueixen 'veure' sense usar els ulls gràcies a un dispositiu d'estimulació cerebral

Al món hi ha actualment 40 milions de persones cegues, segons l'Organització Mundial de la Salut. Tots els dies, centres d'investigació científica treballen en el desenvolupament d'un mètode que permeti restaurar la visió dels éssers humans que l'han perdut.

Ningú fins ara ho ha aconseguit. Els científics han demostrat què dos macacos van aconseguir veure línies, lletres, formes i punts en moviment sense fer servir els ulls gràcies a un nou dispositiu d'estimulació cerebral.

Els resultats de la investigació, publicats en la més recent edició de la revista Science, reforcen la hipòtesi que una neuropròtesi implantada a l'escorça visual, la part de el cervell encarregada de processar la informació que ve des de la retina, podria algun dia restaurar la visió funcional en les persones que han quedat cegues.

L'equip va implantar 16 matrius, cadascuna amb 64 ​​elèctrodes, a través de l'escorça visual de dues macacos, per a un total de 1.024 elèctrodes en cada macaco. «La quantitat d'elèctrodes que hem implantat en l'escorça visual i la quantitat de píxels artificials que podem generar per produir imatges d'alta resolució no tenen precedents», diu Roelfsema.

L'investigador és prudent a afirmar que encara hi ha molts problemes per resoldre per poder implantar una pròtesi de característiques similars en el cervell dels éssers humans. «Els implants que estem fent servir en micos no són sense fil i deixen de funcionar després d'un any. Per això estem desenvolupant una versió que no necessiti cables i vaig durar molts anys més, a l'almenys 10 », reconeix Roelfsema.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada