dijous, 7 de gener del 2021

El coronavirus arriba a l'Antàrtida, l'únic continent en el qual no s'havien registrat casos

 






Un brot de Covid-19 ha estat detectat a la base d'investigació xilena Bernardo O'Higgins Riquelme, tal com ha informat l'Exèrcit xilè en un comunicat. Trenta-sis persones d'aquesta base van donar positiu en les proves el passat diumenge. Els afectats van ser traslladats fins a la localitat de Punta Arenas, al sud de Xile, on es troben aïllats realitzant la quarantena.


Segons ha detallat l'Exèrcit xilè, 26 dels contagiats són militars i els altres deu són civils d'una empresa contractista que es trobava realitzant treballs de manteniment programats a la base antàrtica. El personal de l'estació afectat ha estat reemplaçat per un nou equip que, seguint el protocol establert per evitar contaminar l'Antàrtida, va estar en quarantena abans de el viatge i va donar negatiu en les proves PCR.


A l'Antàrtida no hi ha per tant residents permanents, sinó militars i científics que van sent reemplaçats. El període de major ocupació de el continent de gel és entre octubre i febrer, quan les temperatures són més suaus, així que la seua població oscil·la entre les aproximadament 5.000 persones que acull a l'estiu i a les mil que hi ha a l'hivern.


NOTICIA

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2


 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada