dijous, 14 de gener del 2021

L’Hospital Vall d'Hebrón tindrà el primer robot radiològic del món en endoscopia.

 

L’hospital Vall d’Hebrón de Barcelona ja disposa d’una arma capdavantera que la converteix en referent mundial en endoscopia; el primer robot que permet realitzar imatges radiològiques en tres dimensions a temps real mentre s’està practicant una cirugía.

L’adquisició de l’aparell, denominat Artis Pheno, que permetrà atendre a 1200 pacients més cada any, forma part de la renovació de l’acord firmat fa una dècada entre la Fundació La Caixa i l’hospital barcelonès i que es prolonga per a quatre anys més. L’hospital s’ha dedicat a la compra del robot (1,6 milions d’euros) i ha passat de tenir quatre sales d’endoscopia a sis.

A diferència dels sistemes tradicionals que s’usen en les exploracions del tòrax i abdomen, que sols permeten adquirir imatges parcials, el Pheno obtindrà imatges tridimensionals a temps real gràcies a un arc radiològic robotitzat, que realitza un moviment de rotació complet i adquireix estructures més grans de l’anatomia del pacient que facilitarà la disminució d’errors terapèutics i del temps d’intervenció en quiròfan.

“Artis Pheno incorpora un sistema intel·ligent que permet utilitzar una agulla guiada per a tractar amb més precisió les lesions i per tant, millorar la seguretat dels tractaments”, precisa en declaracions a ABC el director del Servei d’Endoscopia Digestiva Vall d’Hebron-Wider Barcelona, el doctor Josep Ramon Armengol.

 


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada