dijous, 7 de gener del 2021

La cura per a l'alzheimer



L'alzheimer és una malaltia molt complexa en la que es veuen involucrades moltes connexions neuronals amb neurotransmissors distints, fet que dificulta les investigacions mèdiques reeixides.En canvi,poc a poc estan més prop de trobar la capellà de la malaltia, o almenys la forma de frenar o ralentitzar el seu desenrotllament.




Investigadors espanyols han desenrotllat una molècula, denominada ASS234 que tractaria el deteriorament cognitiu bloquejant l'agregació de la proteïna amiloide en el cervell i estimularia la transmissió colinérgica i monoaminérgica, per la qual cosa els símptomes de la patologia millorarien considerablement.




Estos nous avanços podrien acosta la capellà, o almenys frenar el desenrotllament, d'una malaltia que en l'actualitat afecta una de cada quatre famílies espanyoles. Per a això és necessari que continue la investigació, i invertir més recursos i més diners per a trobar la capellà a una malaltia que en este país afecta una de cada deu persones majors de 65 anys i quasi a la mitat dels majors de 85 anys.




Noticia original:
Noticia relacionada1:
Noticia relacionada 2:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada