diumenge, 17 de gener del 2021

Els asimptomàtics causen més del 50% dels contagis




Les persones asimptomàtiques o presimptomàtiques causen més de la meitat de les infeccions del nou coronavirus, segons un informe dels Centres Estatunidencs per al Control de Malalties. Segons el text, un 59% de tota la transmissió prové de persones sense símptomes. Això inclou el 24% dels qui transmeten la infecció sense arribar a desenvolupar símptomes, i el 35% d'individus presimptomàtics, que desenvoluparan els símptomes en els dies següents. El 41% restant es deu a persones amb símptomes evidents de la malaltia.

"Entre les persones que desenvolupen la malaltia, el risc de transmissió apareix en els dies immediatament anteriors a l'aparició dels símptomes i es manté durant alguns dies". Això suposa que moltes persones són capaces de transmetre el virus quan no tenen constància d'haver estat infectats.
Aquests resultats reforcen la importància de seguir les recomanacions, independentment de si hi ha o no símptomes. És per això que l'ús de màscares i el compliment de les mesures de seguretat són crucials.

El que és clar és que el paper dels asimptomàtics en la transmissió dificulta la capacitat de detectar i aïllar als positius, la qual cosa ha influït de manera determinant en el control de la pandèmia. A Espanya, segons l'últim informe elaborat la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica, el 53,1% dels casos de Covid-19 detectats des del 10 de maig ha mostrat símptomes, la qual cosa suposa que un 46,9% no ha mostrat cap signe de la malaltia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada