dilluns, 27 d’abril del 2015

Un fàrmac augmenta un 16% la supervivència en el càncer de Colon



Un estudi internacional liderat per el Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha donat un altre pas endavant en la lluita contra el càncer de colon.
Els resultats d'un assaig clínic en el qual van participar més d'un millar de pacients amb càncer colorrectal metàstatic van concluir, que l'ús del fàrmac ramucirumab combinat amb quimioteràpia, augmenta un 16% la supervivència dels malalts amb pronòstic molt greu i pot convertir-se en una opció com a segona línia de tractament quan fallen o deixen de fer efecte els primers fàrmacs.

Els estudis mèdics ja han probat que la inhibició del procés de angiogènesi( creació de vasos sanguínis a través dels quals , el tumor aconsegueix alimentar-se i crèixer) a través d'un fàrmac junt a la quimioteràpia afavoreix el efecte de la quimioteràpia en la primera línia del tractament.
En aquest estudi, el que es fa és afegir altre anticòs quan ha fallat el primer.

Un equip, estudia ara com pot revertir aquesta trobada i quina és la seua eficàcia en pacients que es troben en graus menys avançats de la malaltia.

Aquest assaig, també ha provat que el risc de progressió de la malaltia s'ha reduït en un 21% i s'ha ensenyat la efectivitat del fàrmac en tots els subgrups de tumors colorrectals.




Notícies relacionades:





Vídeo:

1 comentari:

  1. Aquesta noticia em pareix molt interesant ja que un tema tant serio i en el que cal anar en compte com és el cancer fa falta saber-ho tot sobre ell i tindre molt informació. Aquestes noticies són beneficioses ja que així el govern s'adonara que cal invertir en investigació.

    ResponElimina