dimarts, 7 d’abril del 2015

Troben una nova especie de crustaci en Galícia

Un dels atractius turístics de Galícia es la seua gastronomia. En concret, el municipi de O Grove (Pontevedra) es ben conegut per la seua Festa del Marisc i per la Festa d’Exaltació de la Centolla. Un grup d’investigadors de l’Universitat de Vigo ha trobat en les aigües d’aquesta localitat de la Ria d’Arousa una nova especie de crustaci. L’únic inconvenient es que no es comestible.



L’anomenem en galleg na herba perque es va trobar en praderes de fanerògames marines (herbes submarines).

Aquests peracárids estan distribuïts en tota classe de medis, especialment en els marins, encara que també existeixen especies terrestres i dulceacuícolas. Uromunna naherba medix entre 0,6 mm i 1,5 mm de longitud i viu tant entre les fulles de les plantes com en els rizomes, encara que les femelles que porten ous tendeixen a viure més en els rizomes.

En ningun moment l’animal es desplaça a grans distancies, ja siga per a colonitzar nous hàbitats o per a trobar nous substrats. Per això, es tracta d’una especie que no nada, sinó que camina sobre el fons marí, tant sobre algues com plantes.

Els individus d’una població es reprodueixen entre ells, sense que hi haja mescla entre poblacions. Per tant, les mutacions genètiques es disseminen ràpidament dins de la població però no s’expandeixen a poblacions allunyades. Així, amb el pas del temps, eixa població haurà acumulat tantes mutacions que la diferencia de altres que es convertirà en una especie nova.

Acces a la pagina original

1 comentari:

  1. Hola Ernesto, he trobat una notícia molt interessant relacionada amb els crustacis, ací et deixe el link, un salut! http://elpais.com/tag/crustaceos/a/

    ResponElimina