dimecres, 29 d’abril del 2015

Els tresors del Hubble també es conserven en Espanya.

Els astrònoms del Centre Europeu d'Astronomia Espacial ( ESAC ), a Madrid , s'han sumat aquesta setmana al 25 aniversari del telescopi espacial Hubble, que aquest divendres celebra les seves noces de plata amb l'espai.

Més de la meitat dels descobriments actuals amb aquest telescopi es basen en les observacions emmagatzemades a la biblioteca astronòmica d' ESAC .
ESAC, que alberga els equips científics de totes les missions d'astronomia i d'exploració del Sistema Solar de l'ESA i és per tant un dels focus de l'astronomia mundial .
Més d'un centenar dels seus científics es van reunir per rememorar, entre espectaculars imatges.

El telescopi espacial Hubble de la NASA i l'ESA, que compleix 25 anys , és el telescopi més productiu de la història de l'astronomia i el que millor ha mostrat al públic la immensitat del cosmos.

ESAC alberga ara les gairebé 1,2 milions d'observacions realitzades al llarg de la vida del telescopi . És un " tresor astronòmic " que creix mensualment a 2.300 noves observacions, i ocupa 90.000 gigabytes . Les anàlisis de les publicacions científiques amb dades del Hubble revelen que el 60 % d'aquests treballs es basen avui no en observacions noves, sinó en dades de l'arxiu.

El telescopi ja ha permès retrocedir fins a uns 500 milions d'anys després del Big Bang , i ha fotografiat les que probablement són les primeres poblacions de galàxies en l'univers.

Notícia Original

Notícia relacionada
ASTER. Agrupació astrònomica de Barcelona
FisicaHoy
Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada