dijous, 9 d’abril del 2015

Microbis, una altra ' amenaça ' per al desglaç de Groenlàndia

 Uns científics han descobert a Groenlàndia que, a mesura que els microbis s'activen en el permafrost  poden augmentar la taxa de pèrdua d’aquesta, degut a que produeixen calor.

 El sòl i la roca no es descongelen a algunes latituds septentrionals, açó produeix que el material orgànic de les plantes que moren mai tinga l'oportunitat de descompondres. Els científics han estat preocupats per l'impacte de l'escalfament global en aquestes regions, ja que si les temperatures al nord creixen prou com per fondre el permafrost, és probable que vegem un gran augment en el diòxid de carboni.

 Una simulació va mostrar que a mesura que augmenten les temperatures globals, es produeix un bucle de retroalimentació a les zones de permafrost. La calor que fusiona el permafrost aplana el camí perquè els microbis descomponguin material orgànic, que produeix calor addicional i que accelera el procés fins que tot el material en el permafrost s'hagi fos i descompost, alliberant grans quantitats de carboni en l'aire molt abans del que els models anteriors havien predit.


 

 Altres noticies relacionades:
“El taladro de hielo para Encelado aprueba su test antártico, obtiene agua aislada hace millones de años”
“A un grado y medio de la fusión permanente del permafrost siberiano” 
 “Alarmante deshielo en Groenlandia” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada