dilluns, 13 d’abril del 2015

La Superfície d'Islàndia

El calfament global és capaç de provocar efectes geofísics curiosos i destacats.Un d’ells sèstà detectant a Islàndia.

Una recent investigació ha revelat que l’escorça terrestre situada baix la superfície de Islàndia s’està descomprimint a mesura que es redueix la capa de gel el pes del qual la comprimiria cap avall.

Aquesta Reducció es deu en gran part al derretiment progressiu dels casquets de gel de la illa , provocada pel calentament global.

L’actual ascens de la superfície de Islàndia coincideix clarament en una fase de escalfament global que va començar fa uns 30 anys provocant el desgel dels glaciars de l’illa.


Alguns dels investigadors han quedat sorpresos al veure que que la superfície del cente i sud d’Islàndia estava ascendint un 35 mm per any.

El pròxim pas de l’equip és analitzar les dades del ascens de la superfície per averiguar quina es la variació estacional , a mesura que els casquets creixen durant l’hivern i es derreteixen a l’estiu.

(Aquest  receptor GPS forma part de la xarxa islandesa de 62 Dispositius de este Tipus que a els geocientífics estan utilitzant per detectar Moviments de l'Escorça islandesa tan petits com 1 mil·límetre a l'any.)

Video


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada