dimarts, 21 d’abril del 2015

Alerta amb l'aire


-Contaminació:efectes i solucions-


L'Organització Mundial de la Salut ha alertat que la contaminació de l'aire provoca set milions de morts prematures a l'any, sent les principals causes de mort les malalties cardiovasculars. Quan es va realitzar aquesta estimació, el resultat que es va obtenir va ser major de l'esperat per part de l'OMS, i conseqüentment s'ha començat un pla de treball en l'organització per a la prevenció de malalties relacionades amb la contaminació de l'aire i millorar la qualitat d'aire en interiors.
Segons els últims estudis de l'OMS, a Espanya el 2013 gairebé 17 milions de persones respiraven aire contaminat, el que significa que un de cada tres espanyols respira aquest aire. Per la seva banda, les partícules en suspensió (PM10) afecten a gairebé el 50% de la població, com es mostra al mapa.
Els estudis realitzats a Espanya xifren les morts en 16000 anuals, encara que no s'han posat totalment d'acord amb els europeus, que parlen que unes 20000 persones moren per aquestes causes a l'any. Aquestes estimacions evidencien els riscos que existeixen per a la salut a què estan exposats els éssers vius deguts a la contaminació de l'aire en diferents parts del país, i del que va alertar la Comissió Europea el 2009, quan va començar un procés de sancions a Espanya.
Segons les explicacions ofertes per la doctora Maria Neira, que és directora del departament de Salut Pública, Medi Ambient i Determinants Socials de la Salut de l'OMS, "els riscos de la contaminació de l'aire són ara molt més grans del que pensem o entenem , sobretot per a les malalties cardíaques i els accidents cervell-vasculars ". Per la seva banda, la sotsdirectora general del grup de Família, Salut de Dones i Nens de l'Organització Mundial de la Salut, la doctora Flavia Bustreo, ha advertit que són les dones, els nens i els ancians els grups més vulnerables a desenvolupar aquestes malalties i, per tant, els que més les pateixen.



CONTAMINACION:  efectos & soluciones

Noticies relacionades: http://www.pvt.es/es/noticias/index.php?id=154
http://www.pvt.es/es/noticias/index.php?id=159
Font d'informació: AmbiSalud.es 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada