dilluns, 27 d’abril del 2015

Abelles 'addictes' a pesticides letals

Les abelles porten de cap a científics i ecologistes per l'alt declivi de la seva població a tot el planeta, s'ha descobert que el borinot comú i l'abella europea no són capaços de detectar la presència dels tres pesticides neonicotinoides més comuns, que actuen en el sistema nerviós central dels insectes, per poder evitar-los. És més, el més sorprenent és que les abelles mostren una preferència pels aliments que contenien aquests pesticides.

Una coautora del treball a l'Institut de Neurociències de la Universitat de Newcastle (Regne Unit) explica que les abelles no poden distingir els neonicotinoides en el seu menjar i, per tant, tampoc evitar-los. Això les posa en risc d'intoxicació quan mengen nèctar contaminat. 

A l'abril de 2013, la UE va introduir una prohibició temporal sobre la utilització dels plaguicides neonicotinoides en els cultius en flor, mentre es demana més informació científica i tècnica atès que diversos estudis han demostrat que els pesticides neonicotinoides tenen efectes negatius en la recerca d'aliment de les abelles i en la salut de les seves colònies. Com a conseqüència, la preocupació pública sobre l'impacte d'aquests pesticides en els pol·linitzadors ha crescut.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada